8 начини за достигане до повече онлайн читатели

8 начина за достигане до повече онлайн читатели

Вашите скъпоценни думи. Знаете, че трябва да ги изказажете правилно, за да привлекат желаната от вас аудитория.

Внимателно изработвате всяка фраза. Най-накрая натискате „публикувам“ и какво се случва?

Никой не ги чете. Няма коментари, няма споделяния в социалните медии.
Мислите, че трябва да прекарате още 10 000 часа, за да усъвършенствате уменията си за писане? Вероятно не.

Всъщност решението може да е много по-лесно, отколкото очаквате – писане на по-кратко съдържание и оформяне на текста, така че да се чете лесно. Това може да е всичко, което трябва да направите, за да привлечете и задържите вниманието на вашия онлайн читател.

Нетърпеливите търсачи

Проучването на Якоб Нилсен показва, че 79% от потребителите на интернет сканират, а не четат.

Помислете как използвате мрежата. Вие търсите информация. Ако не я намерите на конкретна страница, която посещавате, с кликване отивате на друго място.

Уеб мрежата е среда с активно участие от страна на потребителя. Телевизията, напротив, е среда, която е противоположната на уеб. Там стоиш и наготово те облъчват.

Какво можете да направите, за да ангажирате вашите читатели, така че те да приемат вашето съдържание, да останат на страниците ви и да взаимодействат с вашата информация?

Направете го елегантно

За да пишете успешно в мрежата, трябва да забравите част от това, което сте научили от уроците ви по литература и писане.

Хората сканират уеб страници, вместо да ги четат в детайли. Приемете тази реалност, вместо да се борите с нея.

Ако искате да покриете сложна тема, помислете за разделянето й на поредица от публикации. Това е чудесен начин хората да се връщат отново на блога ви. По този начин и читателят ще преработи по-лесно съдържанието ви, когато е представено на части.
Структурирайте параграфите си в стил на обърнатата пирамидата. Това означава да заявите първото си заключение, след което да го подкрепите с доводи в последващите изречения. Това помага на сканиращите читатели да се преместват от точка на точка и да решат къде да се гмуркат по-дълбоко.

След като го направите, използвайте следните лесни техники за дизайн на текста, за да направите съдържанието си много по-удобно за четене.

Отнема само няколко минути, за да превърне една скучна публикация в нещо, което привлича читателя и ангажира вниманието му.

1. Приемете разделителната линия

Има няколко по-лесни начина да направите съдържанието си по-разбираемо. Дори и сложното съдържание може да бъде много по-удобно за четене с просто въвеждане на бяло пространство.

Очертайте една идея на отделен параграф и го запазете кратък – най-много три или четири изречения.

И опитайте да напишете някои параграфи само с едно изречение.

2. Разделете съдържанието си с убедителни подзаглавия

На пъвро място, силното заглавие е от жизненоважно значение и е силна предпоставка, за да накарате читателите да зачетат публикацията ви. В допълнение, солидните подзаглавия ангажират читателите, действайки им като „мини заглавия“, които ги движат през останалата част от съдържанието.

Направете вашите подзаглавия интригуващи, както и информативни. Уеб читателите имат добре усъвършенствани сетива за онлайн четене, така че не преувеличавайте. В противен случай ще загубите доверието им.

След като сте написали своите подзаглавия, прегледайте ги, за да видите какво ще разберат сканиращите читатели, ако прочетат само тази част от вашата статия. Има ли убедителна история? Ще имат ли представа за лайтмотива на вашата информация?

3. Създайте списъци с точки

Те имат чар, на който вашите читатели не могат да устоят.
Те са лесно разбираем начин за представяне на информация.
Те изглеждат различно от останалата част от текста, така че осигуряват визуална почивка за вашия читател.

4. Използвайте „задълбочени надписи“

Проучванията показват, че надписите с изображения са част от най-четеното копие на страницата. Опитайте да съчетаете силно изображение със „задълбочен надпис“.

Задълбочените надписи са с дължина от две до три изречения. Това е достатъчно дълго, за да заинтригува читателя ви да вникне в цялата ви статия.

5. Добавете подходящи и полезни връзки

Вътрешните връзки обратно към собственото ви съдържание ще държат хората на сайта ви. По този начин и читателите ще четат най-добрите ви материала.

Външните връзки показват, че сте изследвали темата и искате да подчертаете други експерти. Доброто съдържание използва и двете за разширяване на разбирането и добавянето на стойност за читателя.

6. Маркирайте съдържанието си стратегически

Добавете акцент върху съдържанието си, като подчертаете важни концепции. Читателят ще може да сканира и да схване най-важната информация с един поглед.

Не подчертавайте всичко. Това би имало същия ефект, както като нищо не подчертавате. Вместо това, подчертайте ключовите моменти, така че сканиращият читател да може бързо да ги разбере.

7. Използвайте силата на числата

Мислите, че номерираните списъци са уморителни за читателите? Помислите пак.

Числата са изключително ефективен начин за привличане на вниманието и за ориентирането на читателя.

Често можете да направите постът ви по-привлекателен само чрез номериране на основните точки. Пробвайте.

8. Проверете форматирането, за да превърнете сканиращите читатели в реални читатели

След като използвате подзаглавията, числата, списъци със знаци и друго форматиране, за да подчертаете ключовите елементи на публикацията си, прочетете отново само текста, който сте подчертали.
Дали читателят разбира същността? Подчертали ли сте най-интересните и уместни думи – тези думи, които ще тласнат чисто сканиращия читател да стане истински отдаден читател?
Ами вие? Какви са любимите ви техники за привличане на читателите със съдържание?

Източник: www.copyblogger.com