Изследването не е лесно (но е необходимо)

Изследването не е лесно (но е необходимо)

Нека сме искрени – изследването като процес може да не е толкова забавно, колкото създаването на убийствено добри заглавия, написването на първата статия в гениален блог или изработването на следващата ви неустоима оферта.

Но солидните изследвания са абсолютно необходими, ако наистина искате да бъдете успешни като специалист по маркетинг на съдържанието.
Когато чуете думата „изследване“ във връзка с маркетинг на съдържанието, можете веднага да помислите за ключови думи (и да оптимизирате съдържанието си за търсещите машини, използващи тези ключови думи).
И да – научните изследвания са изключително важни. Най-вече защото това е езикът на вашата аудитория – дори ако търсачките не съществуват.

Но за да се впуснете в изследванията си, трябва да започнете да мислите отвъд изследванията за оптимизация на търсачките. Трябва да мислите по-мащабно.

В момента аудиторията ви е онлайн и търси неща, за които иска да разбере повече. Търси отговори в реално време на своите въпроси. Тя също така общува онлайн в групите в LinkedIn, в кръговете в Google+ и в Twitter.
Така че, има смисъл … най-доброто ви изследване ще дойде от задълбоченото проучване на местата, където вашата публика се социализира и търси.
Всъщност трябва да разберете какво прави вашата публика уязвима. Трябва да разберете нейните неудобства, желания и да разберете какви проблеми ги държат будни през нощта.
Това звучи страхотно на хартия, нали? Вие кимате и се усмихвате и казвате: „Разбира се!“
Но изследванията са често пренебрегваните, често отбягвани що се касае до маркетинг на съдържанието.

Какво e ползата от изследването за вас (и вашите читатели)

Когато извършвате проучвания си добре, вие изграждате солидна основа за вашите усилия в маркетинга на съдържанието. По този начин можете да изградите цялостен профил на вашия идеален клиент и как той мисли, как се чувства и как купува.
Този профил оформя всичко, което правите онлайн.
Солидно изследване означава, че вашето съдържание изпълнява практическата си цел. Ще ви е по-лесно да напишете съдържанието си, защото познавате аудиторията си толкова добре, че можете да говорите директно с тях, без излишен стрес или напрежение.

Ще изчезне блокирането на писателя. Най-големият ви проблем ще бъде да се опитате да намерите време и енергия, за да публикувате всичките висококачествени статии в блога ви и от които вашите клиенти ще искат и ще имат нужда.

Доброто изследване също води директно до повече кликвания, по-високи проценти за абонамент, повече споделяния в социални медии, по-добро класиране в търсачките и повече реализации. Вашите показатели за маркетинг на съдържанието ще се подобряват, тъй като изследванията ви помагат да говорите директно с вашия идеален клиент – на езика, който той разбира, и с гласа, на който той ще се довери и съответно ще иска и да купи от вас.Когато правите добро изследване, ще можете да разберете какво да очаквате относно нуждите на клиентите ви, дори преди те наистина да знаят, че се нуждаят от това. Вашите взаимоотношения с вашите читатели и клиенти ще бъдат по-добри, защото вашите задълбочени разследвания ви правят за изглеждате като интелигентен гений, който „разчита“ мислите на клиентите си.

Тази публикация е начало на серия за изследванията и в нея ще научите:

  • Какво трябва да проучите
  • Къде да намерите необходимите инструменти, за да направите изследователския процес по-бърз, по-добър и по-интересен
  • Най-важното нещо, което трябва да обмислите, преди да направите каквото и да е изследване (това не е това, което мислите!)

Източник: copyblogger
Автор: Beth Hayden