Най-важният елемент от маркетинговата история

Най-важният елемент от маркетинговата история

Вече знаем за драмата като ключов елемент от всяка привлекателна история,  благодарение на съвета на Дейвид Мамет за разказването на истории.

Но има и друг елемент, който е критично важен при разказването на маркетингова история, особено когато възнамерявате да убедите аудиторията си.

Независимо дали искате да направите продажба, да получите абонамент с имейл или да предизвикате промяна в поведението, драматичната ви история ще се провали, ако няма едно нещо: надежден герой.

С други думи, историята ви е нужно да е за някой, който ни е интересен.
Ето как можете да изградите един незабравим главен герой в историята ви, който ще привлече вашите читатели – и по-важното, ще ги убеди да предприемат действията, които искате.

Главният герой е актьорът във вашата история

Главният герой е само основният актьор на историята. Ние казвахме „герой“, но героите не винаги са това, което асоциираме с героичност.
Всъщност, архетипната история, описана от учения Джоузеф Кембъл, започва с герой, който е обикновен човек и живее в обикновен свят. Обикновените обстоятелствата в живота му го водят до „приключението на героя“ из необикновени места и незабравими случки.

Главният герой може да бъдете вие

Много търговци основават историите върху себе си.
Може да разкажете откъде идвате, накъде сте тръгнали, как сте преодолели трудности, с които сте се сбъскали.
Нека се върнем обратно на това, което продавате. Вашият собствен опит ви прави авторитет.  Можете да използвате тази власт, за да убедите аудиторията си да купи вашия продукт, услуга, решение.

Главният герой може да е вашият клиент

Не всеки иска да бъде звездата на маркетинговата си история.
Не е нужно да разказвате истории само за вас. Често е по-ефективно да разказвате убедителна история за хората, на които помагате.
Казусите и препоръките са само добри истории за това как вашият продукт или услуга решават трудни клиентски проблеми.
Препоръките и казусите се нуждаят от драматичен елемент, както всяка друга добра история. Връщайки се към Мамет, трябва да има различие между това, което вашият главен герой иска и онова, което постига. е Това, което прави историята интересна, е опитът на героя да премахне това различие.
Следователно е необходимо да разкажете за „преди“ (клиент, изправен пред труден проблем) и „след“ (как сте решили този проблем за клиента).

Главният герой е вашият купувач

Нужно е читателят да се постави на мястото на героя.
Това е, което писателите наричат „характер, с който можеш да се отъждествиш“.
Не всеки велик герой е приятен. Но няма да можем да се поставим на негово място в историята, докато не се отъждествим с характера му, което означава, че той има емоциите, които и ние бихме имали в същата ситуация.
Вашият потенциален купувач е истинската звезда на всяка маркетингова история. Вие печелите, когато той прочете историята и си каже: „Мога да си представя как сам правя това“.

Как да спечелим нашите читатели чрез „социално доказателство“

Много маркетингови специалисти по съдържание искат да знаят как Блоговете им да имат много читатели.
Разказването на истории е чудесно средство за тази цел.
Много форми на човешко поведение са заразни. Със сигурност може да сме склонни да имитираме грозно поведение, но също и да имитираме и възхитително поведение, като щедрост и смелост.
Ние несъзнателно имитираме реалните и измислени историите, които виждаме около нас.
Най-добре е да демонстрирате поведение, което искате читателят ви да „улови“. Продавайте продукт или услуга, като покажете как хората се възползват от тях и съответно разказвайте техните истории.
С главен герой, с който се отъждествяваме и с драматичен елемент, вие ще можете да създадете маркетингова история, която да привлича читателите, да ги връща в сайта ви, както и да ги кара да се чувстват щастливи клиенти.

Източник: www.copyblogger.com

Автор: Соня Симон