Каква е разликата между Маркетинг на съдържанието и Копирайтинг?

Каква е разликата между Маркетинг на съдържанието и Копирайтинг?

От традиционна маркетингова гледна точка, отговорът на въпроса в заглавието по-горе е прост. Mаркетинг на съдържанието означава създаване и споделяне на ценно безплатно съдържание за привличане и прeвръщането на потенциални клиенти в клиенти и клиенти в повторни купувачи. Копирайтинг получава читател с цел да предприеме конкретно действие. Понякога това е покупка, но също така може да е абонамент с имейл, регистрация за Блог, библиотека със съдържание или обаждане за повече информация.

Маркетинг на съдържанието са: блогове, подкасти и автоматични отговори.
Копирайтинг са страници за продажби, реклами и директни и-мейли.
Два различни неща, нали?

Съдържание без копирайтинг е загуба на добро съдържание.

Има някои блогове с много добро съдържание – и само няколко читатели. Вие пишете страхотни статии, които хората биха искали да прочетат, но не получавате трафика, който искате. Тогава проблемът може да е в неефективен копирайтинг:

  • Заглавията ви може да са твърде скучни. Когато заглавията ви са скучни, хората нямат желание да преминат към останалата част от вашите текстове.
  • Вашите заглавия може да са прекалено сладникави и умни. Ако това е така, просто показвате колко сте умни, без да съобщавате за ползите, които имат читателите ви. Ако заглавията ви са прекалено скучни или прекалено умни, научете се как да пишете страхотни заглавия.
  • Не сте помислили как вашето съдържание да е от полза за читателите. Точно както продуктът трябва да има полза за купувача, съдържанието ви трябва да бъде полезно за читателите или те няма да се върнат на уеб сайта ви.
  • Съдържанието ви не създава никаква връзка или доверие. Винаги можете да привлечете внимание в социалните медии като бъдете измамници или вредители, но това „внимание“ не се води до абонати или клиенти.
  • Не използвате социални доказателства. Трудно е да казвате на читателите, че вашият блог е страхотно място, когато все още нямате много читатели.
  • Нямате ясен и конкретен призив за действие. Поканата за действие позволява на хората да знаят, какво искате да направят.

Запомнете, че копирайтингът е изкуството да убедите своя читател да предприеме конкретно действие. И да, това също е копирайтинг, ако се случва в подкаст или видео … стига да го правите добре.
Внимателното използване на техники за копирайтнг във вашия блог ще подтикне читателите да се абонират за вашето съдържание, да се включат в списъка ви с имейли и да споделят вашите страхотни статии с други читатели. Това е начинът, по който изграждате голяма, лоялна аудитория.

Копирайтингът без съдържание е загуба на добро копие

Всичко ли е копирайтинг? Дали ефективното използване на техники за копирайтинг ще придвижи автоматично вашия блог сред най-популярните блогове в света?
За съжаление, не.
Интелигентните маркетинг специалисти все още е нужно да имат предвид тези принципи за добър маркетинг на съдържание:

  •  Бъдете щедри. Когато вашето свободно съдържание е толкова ценно, че ви кара да се чувствате малко неудобно, бъдете сигурни, че сте го направили правилно.
  • Създайте приятно съдържание. Ако вашето съдържание изглежда като реклама, то ще бъде пренебрегнато или изхвърлено. Направете своята „реклама“ твърде ценна, за да бъде пренебрегната, като я обгърнете в чудесно, полезно и четимо съдържание.
  • Привличайте правилните хора. Маркетинг на съдържанието е по-важен от SEO усилията ви и не правете грешката на пишете за търсачките. Винаги пишете първо за хората, а след това направете намирането на съдържанието ви в търсачките по-лесно. Така и новите читатели ще ви откриват по-лесно.

Наистина доброто съдържание е ненадминато при изграждането на доверие, предоставянето на стойностно съобщение за продажби и е начин да накарате потенциалните ви клиенти да се задържат.
Ето защо много от най-находчивите съвременни копирайтъри предпочитат подхода на „съдържателната мрежа“. Те съчетават стратегически копирайтинг със страхотно съдържание, за да постигнат най-доброто и от двете. Ами вие? Как използвате съдържанието и копирайтинга, за да получите по-голям трафик и след това да конвертирате посетителите на сайта си във фенове и клиенти?

Източник: www.copyblogger.com
Автор: Соня Симон